Potatistoppad färs

Du behöver 400 g Kronfågel kycklingfärs Smör till stekning 1 gul lök 1 morot Salt och peppar 1 smulad köttbuljongtärning el motsvarande mängd fond 400...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 400 g Kronfågel kycklingfärs
  • Smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • Salt och peppar
  • 1 smulad köttbuljongtärning el motsvarande mängd fond
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk paprikapulver
  • Ev 1 dl rödvin
  • Ca 4 portioner fast potatismos (hemlagad el. pulver)
  • 1 ägg
  • Ca ¾ dl riven parmesanost

Gör så här

1
Skala lök och morot, hacka löken och riv moroten. Fräs grönsakerna i smör och tillsätt färsen och stek den smulig. Krydda med salt, peppar och smula ner buljongtärningen. Tillsätt tomatkross, kryddor och låt puttra samman i ca 10 minuter. Häll färsröran i en form. Tillred potatismos. Vispa ner ägg och parmesan i potatismoset. Toppa formarna med moset och gratinera i 225° C i ca 15 min.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top