Du behöver
- 400 g Kronfågel kycklingfärs
- Smör till stekning
- 1 gul lök
- 1 morot
- Salt och peppar
- 1 smulad köttbuljongtärning el motsvarande mängd fond
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk oregano
- ½ tsk paprikapulver
- Ev 1 dl rödvin
- Ca 4 portioner fast potatismos (hemlagad el. pulver)
- 1 ägg
- Ca ¾ dl riven parmesanost
Gör så här
1
Skala lök och morot, hacka löken och riv moroten. Fräs grönsakerna i smör och tillsätt färsen och stek den smulig. Krydda med salt, peppar och smula ner buljongtärningen. Tillsätt tomatkross, kryddor och låt puttra samman i ca 10 minuter. Häll färsröran i en form. Tillred potatismos. Vispa ner ägg och parmesan i potatismoset. Toppa formarna med moset och gratinera i 225° C i ca 15 min.
2
3
Smaklig måltid!