Hjortronparfait med Kopparbergsgin

Du behöver 4 dl vispgrädde 4 äggulor 2 dl hjortronsylt 1 dl strösocker 2 msk gin Garnering: ca 1 dl hjortronsylt chokladlöv Gör så här...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 2 dl hjortronsylt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk gin
  • Garnering:
  • ca 1 dl hjortronsylt
  • chokladlöv

Gör så här

1
Sätt in portionsglas i frysen så att de är kalla när de ska fyllas.

2
Vispa grädden fluffig. Vänd ner hopvispade äggulor, hjortronsylt, socker och gin. Skeda smeten i de kalla portionsglasen och ställ i frysen över natten.

3
Ta ut parfaitportionerna 10–15 minuter före servering. Ringla över lite sylt och stick ner ett par chokladlöv i varje parfait.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top