Du behöver
- 2 dl linser svarta
- 6 dl vatten
- 1 dl rött vin
- 1 msk kycklingfond konc
- 1 msk smör
- salt nymalen svartpeppar
- 500 g laxfilé utan skinn
- 1 tsk chiliflakes
- 2 tsk honung
- 0.5 msk olivolja
- salt
- 0.5 st citron
- 1 st påse rucola
Gör så här
1
Koka linserna i osaltat vatten i cirka 20 minuter, tills de är mjuka men ändå fasta. Häll av kokvattnet. Sätt linserna på plattan igen, tillsätt vin, fond och smör och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Dela laxfilén i fyra bitar. Blanda chiliflakes, honung och olja och gnid in laxfiléerna med blandningen. Salta lite.
3
Stek laxfiléerna i lite olivolja i het stekpanna cirka 2 minuter på varje sida. Pressa lite citronsaft över. Servera med linser och rucola
Kcal 455, Fett 23 g, Kolhydrater 23 g, Fibrer 6 g