Honungs- och chililax med svarta linser

Du behöver 2 dl linser svarta 6 dl vatten 1 dl rött vin 1 msk kycklingfond konc 1 msk smör salt nymalen svartpeppar 500 g...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl linser svarta
  • 6 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 1 msk smör
  • salt nymalen svartpeppar
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk honung
  • 0.5 msk olivolja
  • salt
  • 0.5 st citron
  • 1 st påse rucola

Gör så här

1
Koka linserna i osaltat vatten i cirka 20 minuter, tills de är mjuka men ändå fasta. Häll av kokvattnet. Sätt linserna på plattan igen, tillsätt vin, fond och smör och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Dela laxfilén i fyra bitar. Blanda chiliflakes, honung och olja och gnid in laxfiléerna med blandningen. Salta lite.

3
Stek laxfiléerna i lite olivolja i het stekpanna cirka 2 minuter på varje sida. Pressa lite citronsaft över. Servera med linser och rucola


Kommentar:
Kcal 455, Fett 23 g, Kolhydrater 23 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top