Svampquesadilla med bönsallad

Du behöver 8 stora champinjoner (ca 400 g) 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, riven 2 stora kokta potatisar (ca 300 g) 1 dl riven lagrad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 stora champinjoner (ca 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 stora kokta potatisar (ca 300 g)
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 msk bladpersilja, hackad
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 4 medelstora tortillabröd
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 2 tomater, urkärnade, tärnade
  • 1 liten rödlök, i smala klyftor
  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 dl blandade salladsblad

Gör så här

1
Skiva svampen och stek i olivolja på ganska hög värme. Tillsätt vitlöken och stek ett par minuter till.

2
Mosa potatisarna i en skål och tillsätt svamp, riven ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred ut blandningen på två av bröden och lägg de andra bröden ovanpå. Stek quesadillorna på låg till medelvärme cirka 5 minuter.

4
Blanda bönor, tomat och lök med olja, vinäger och honung i en skål. Salta och peppra. Vänd i salladen. Skär varje quesadilla i kvartar och servera med bönsalladen.


Kommentar:
Kcal 518, Fett 20 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top