Du behöver
- 8 stora champinjoner (ca 400 g)
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 stora kokta potatisar (ca 300 g)
- 1 dl riven lagrad ost
- 1 msk bladpersilja, hackad
- salt, nymalen svartpeppar
- 4 medelstora tortillabröd
- 1 burk svarta bönor, sköljda
- 2 tomater, urkärnade, tärnade
- 1 liten rödlök, i smala klyftor
- 2 msk olja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk honung
- 2 dl blandade salladsblad
Gör så här
1
Skiva svampen och stek i olivolja på ganska hög värme. Tillsätt vitlöken och stek ett par minuter till.
2
Mosa potatisarna i en skål och tillsätt svamp, riven ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.
3
Bred ut blandningen på två av bröden och lägg de andra bröden ovanpå. Stek quesadillorna på låg till medelvärme cirka 5 minuter.
4
Blanda bönor, tomat och lök med olja, vinäger och honung i en skål. Salta och peppra. Vänd i salladen. Skär varje quesadilla i kvartar och servera med bönsalladen.
Kcal 518, Fett 20 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 11 g