Du behöver
- 1.5 kg fläskkött karré eller stek
- 7 st vitlöksklyftor skalade
- 2 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
Gör så här
1
Dela varje vitlöksklyfta i fyra delar på längden. Stick små fickor i köttet med en vass kniv och stick ner vitlöksbitarna. Salta, peppra.
2
Linda in köttbiten i alfolie. Gör ett litet hål för ånga på ovansidan. Lägg biten i en form och sätt in en kötttermometer mitt i paketet, lite från ändan om paketet är platt.
3
Baka köttet i pannan på nedre falsen i ugn i 225 grader ungefär 1 1/2 timme, eller tills köttermometern visar 80 grader. Lägg köttet svalt att kallna i paketet. Förvara det därefter i kylskåp.
4
Skär köttet kallt i tunna skivor och servera det med saltade eller marinerade grönsaker. Passar till en påsksup med saltgurka.
Fläskköttet bör inte vara alltför magert, då blir det lätt torrt. Välj köttfull kotlett- eller karrérad, annars blir själva benfria biten så platt.
Se länkarna för fler ryska påskrecept!