Vitlöksspäckad fläskkarré

Du behöver 1.5 kg fläskkött karré eller stek 7 st vitlöksklyftor skalade 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar grovmalen Gör så här 1 Dela varje...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg fläskkött karré eller stek
  • 7 st vitlöksklyftor skalade
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen

Gör så här

1
Dela varje vitlöksklyfta i fyra delar på längden. Stick små fickor i köttet med en vass kniv och stick ner vitlöksbitarna. Salta, peppra.

2
Linda in köttbiten i alfolie. Gör ett litet hål för ånga på ovansidan. Lägg biten i en form och sätt in en kötttermometer mitt i paketet, lite från ändan om paketet är platt.

3
Baka köttet i pannan på nedre falsen i ugn i 225 grader ungefär 1 1/2 timme, eller tills köttermometern visar 80 grader. Lägg köttet svalt att kallna i paketet. Förvara det därefter i kylskåp.

4
Skär köttet kallt i tunna skivor och servera det med saltade eller marinerade grönsaker. Passar till en påsksup med saltgurka.


Kommentar:
Fläskköttet bör inte vara alltför magert, då blir det lätt torrt. Välj köttfull kotlett- eller karrérad, annars blir själva benfria biten så platt.
Se länkarna för fler ryska påskrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top