Äppelsalsa till stekt lamm

Du behöver 1 dl fintärnade kantareller 1/2 msk olja 1–2 syrliga äpplen, t ex Kim, Cortland eller Cox Pomona 1 msk pressad citronsaft 1 snabbsaltad...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl fintärnade kantareller
  • 1/2 msk olja
  • 1–2 syrliga äpplen, t ex Kim, Cortland eller Cox Pomona
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 snabbsaltad Västeråsgurka
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 msk repade timjanblad
  • ev flingsalt, nymalen peppar

Gör så här

1
Fräs kantarelltärningarna hastigt i olja, låt rinna av och svalna på kökspapper.

2
Skala och tärna äpplena mycket smått, vänd dem med citronsaft så att de inte mörknar. Blanda med lika smått tärnad saltgurka och finhackad chili och timjan.

3
Vänd ner kantarellerna. Strö på flingsalt och svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top