Du behöver
- 1 st ägg kylt
- 1 tsk senap osötad
- 2 krm salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 msk vinäger kyld
- 3.5 dl olja kyld neutral
- 4 st tabasco droppar kyld
- 0.5 st röd chilifrukt
- 14 st krabbklor
Gör så här
1
Det är viktigt att alla ingredienserna har samma temperatur (annars skär sig såsen lätt) – ställ dem i kylen över natten.
2
Häll ägg, senap, salt, peppar och vinäger i hög plastkanna. Stavmixa eller elvispa allt samtidigt som kall olja tillsätts i fin stråle. Vispa någon minut tills såsen fått fluffig konsistens, smaka av. Justera saltmängd, blanda i tabasco efter egen smak.
3
Finhacka chili att strö på eller blanda i.
4
5
Tips! Skär sig majonnäsen, mot förmodan, så tillsätt iskallt vatten teskedsvis under fortsatt vispning tills den går ihop igen.