Chilimajonnäs till krabbklor

Du behöver 1 st ägg kylt 1 tsk senap osötad 2 krm salt 1 krm malen vitpeppar 1 msk vinäger kyld 3.5 dl olja kyld...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st ägg kylt
  • 1 tsk senap osötad
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk vinäger kyld
  • 3.5 dl olja kyld neutral
  • 4 st tabasco droppar kyld
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 14 st krabbklor

Gör så här

1
Det är viktigt att alla ingredienserna har samma temperatur (annars skär sig såsen lätt) – ställ dem i kylen över natten.

2
Häll ägg, senap, salt, peppar och vinäger i hög plastkanna. Stavmixa eller elvispa allt samtidigt som kall olja tillsätts i fin stråle. Vispa någon minut tills såsen fått fluffig konsistens, smaka av. Justera saltmängd, blanda i tabasco efter egen smak.

3
Finhacka chili att strö på eller blanda i.

4

5
Tips! Skär sig majonnäsen, mot förmodan, så tillsätt iskallt vatten teskedsvis under fortsatt vispning tills den går ihop igen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top