Lammkorv med bönor och tomat

Du behöver 2 dl creme fraiche 1 msk ljus dijonsenap 500 g skärbönor (eller haricots verts) 1 gul lök, skivad 1 msk olivolja 8 tomater,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 500 g skärbönor
  • (eller haricots verts)
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 8 tomater, i bitar
  • (gärna olika färger)
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 8 lammkabanosser

Gör så här

1
Rör ihop creme fraiche och senap.

2
Koka bönorna i 2 minuter i saltat vatten, spola kallt. Fräs dem tillsammans med löken i olivoljan i någon minut. Vänd ner tomaterna, vinäger och persilja, salta och peppra.

3
Stek korvarna och servera till grönsakerna och senapskrämen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 506, Fett 42 g, Kolhydrater 17 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top