Du behöver

  • 500 g potatis
  • 250 g morötter
  • 1.5 l vatten
  • 2 msk fiskfond koncentrerad
  • 2 st vitlök hackade
  • 1.5 tsk salt
  • 2.5 msk paprikapulver
  • 1 st chilipeppar finhackad
  • 1 skiva vitt bröd smulat
  • 1 st burk miljömärkt tonfisk (185 g)
  • 2 msk olivolja
  • paprikaringar persilja

Gör så här

1
Skär potatis och morötter i små tärningar och koka i vatten med fond, vitlök och salt 20–30 minuter tills potatis och morötter är mjuka. Detta kan göras kvällen före servering, kyl i så fall soppan fort. Koka upp soppan före servering, tillsätt rikligt

2
med paprikapulver, chili och brödsmulor som reder soppan en aning. Vänd slutligen ner tonfisken. Ös upp soppan i skålar

3
eller tallrikar, droppa lite olja i varje skål och garnera med paprika och persilja.


Kommentar:
Läsarrecept av Göte Wennfalk