Cupcakes

Du behöver 100 g smör 4 dl vetemjöl 1.5 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 100 g mörk choklad grovhackad...

Tillagningstid: 90 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 100 g mörk choklad grovhackad
  • 1 st ägg
  • 3 dl mjölk

Topping:

100 g färskost
50 g smör mjukt
5 dl råsocker eller vanligt florsocker

Gör så här

Smält smöret i en övertäckt skål i mikron, cirka 35 sekunder på full effekt. Låt smöret svalna. Mät upp mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kakao i matberedarskålen. Grovhacka chokladen. Lägg den med de torra ingredienserna i matberedaren. Mixa lätt samman. Vispa samman ägget tills det skummar lätt. Vispa ner det smälta smöret i äggskummet. Kör på halvfart, häll äggblandning och mjölk ner i de torra ingredienserna. Blanda till en fin smet. Klicka smeten i 12 muffinsformar som rymmer 1 dl. Grädda i 175 grader ca 10-15 minuter. Låt kallna. Vispa ihop färskost och smör med elvisp. Vispa ner råsocker flor eller florsocker. Kyl 30 minuter. Rör upp toppingen och spritsa på de kalla kakorna. Den behöver inte täcka hela ytan. Strö på garnering, bär, strössel, kanderade frukter etc. Sätt kakorna i kylen tills de ska serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top