Grillad kycklingfilé med glaze

Du behöver Apelsin och honungsglaze 0.5 dl vitt vin 1 st apelsin saften av 1 dl honung 0.5 tsk chili till exempel ancho 0.5 krm...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

Apelsin och honungsglaze

0.5 dl vitt vin
1 st apelsin saften av
1 dl honung
0.5 tsk chili till exempel ancho
0.5 krm ingefära eller 1 tsk färsk riven
sesamolja ett par droppar
kyckling
8 st kycklingfiléer
olja till pensling
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till glazen utom sesamoljan i en kastrull och koka ihop i ett par minuter. Låt kallna och droppa i sesamoljan.

2
Pensla filéerna med lite olja, grilla dem på medelvärme cirka 5 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg, salta och peppra. Lägg kycklingen i folie och lägg på grillen

3
i ytterligare 5 minuter, eller lägg på ett vilogaller om du har, och sätt på locket på grillen i cirka 5–10 minuter. Är köttsaften klar är kycklingen färdig. Pensla kycklingen med glazen och skiva upp den på snedden

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top