Laxcarpaccio med pinjenötter och citron

Du behöver 30 g pinjenötter salt 400 g lax ben- och skinnfri i tunna skivor 1 st citron det rivna, yttersta gula skalet 2 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 30 g pinjenötter
  • salt
  • 400 g lax ben- och skinnfri i tunna skivor
  • 1 st citron det rivna, yttersta gula skalet
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad gräslök
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja
  • rucola
  • citronklyftor

Gör så här

1
Rosta pinjenötter gyllene i torr stekpanna, salta.

2
Bred ut laxskivorna på tallrikar. Strö över citronskal, pepparrot och gräslök. Krydda med lite flingsalt och svartpeppar.

3
Ringla över olivolja, servera med rucolasallad och citronklyftor att pressa.

4
Obs! Om du använder vildfångad lax bör den ha varit fryst 3–5 dygn före användning. Odlad lax behöver dock inte ha varit fryst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top