Bruschetta med tomater i flera färger

Du behöver ca 20 goda småtomater i blandade färger 1 msk olivolja extra virgin 1/2 msk balsamvinäger flingsalt nymalen svartpeppar en nypa socker 1 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 20 goda småtomater i blandade färger
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • en nypa socker
  • 1 msk strimlad basilika
  • 4 skivor italienskt lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • goda svarta oliver, gärna liguriska

Gör så här

1
Skär tomaterna i lite ojämna bitar, lägg dem i ett durkslag och låt rinna av lite grann. Häll över dem i en skål och blanda försiktigt med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt, peppar och socker och vänd i basilikan.

2
Grilla eller rosta brödskivorna, gnid dem med en ituskuren vitlöksklyfta och ringla lite olivolja över. Dela bröden mitt itu.

3
Lägg upp på tallrikar eller ett fat och skeda upp tomatblandningen på bröden. Dekorera med några goda oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top