Du behöver
- ca 20 goda småtomater i blandade färger
- 1 msk olivolja extra virgin
- 1/2 msk balsamvinäger
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- en nypa socker
- 1 msk strimlad basilika
- 4 skivor italienskt lantbröd
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- goda svarta oliver, gärna liguriska
Gör så här
1
Skär tomaterna i lite ojämna bitar, lägg dem i ett durkslag och låt rinna av lite grann. Häll över dem i en skål och blanda försiktigt med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt, peppar och socker och vänd i basilikan.
2
Grilla eller rosta brödskivorna, gnid dem med en ituskuren vitlöksklyfta och ringla lite olivolja över. Dela bröden mitt itu.
3
Lägg upp på tallrikar eller ett fat och skeda upp tomatblandningen på bröden. Dekorera med några goda oliver.