Du behöver
- 2 skivor fläskkarré à 300 g
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk rapsolja + 1 msk smör till stekning
- Broccolibulgur
- 4 dl bulgur
- 2 stånd broccoli
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk olivolja
- 1 liten knippe kruspersilja
- 1/2 rödlök, skivad
- 100 g feta
- Citronyoghurt
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk honung
- 1/2 citron, det rivna yttersta skalet
- salt och peppar
Gör så här
1
Salta och peppra köttet. Bryn i olja och sedan smör. Baka klart i ugnen på 100 grader till 65 grader i innertemperatur. Låt vila 5 minuter och skär upp före servering.
2
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten 1–2 minuter. Sila av vätskan och blanda med bulgur, dijonsenap, olivolja, persilja och rödlök. Smula fetan över.
3
Blanda ingredienserna till yoghurten, smaka av med salt och peppar, och servera till.
Recept av Tom Sjöstedt ur boken “Tom tips” (Norstedts).