Du behöver

  • 2 skivor fläskkarré à 300 g
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk rapsolja + 1 msk smör till stekning
  • Broccolibulgur
  • 4 dl bulgur
  • 2 stånd broccoli
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten knippe kruspersilja
  • 1/2 rödlök, skivad
  • 100 g feta
  • Citronyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • 1/2 citron, det rivna yttersta skalet
  • salt och peppar

Gör så här

1
Salta och peppra köttet. Bryn i olja och sedan smör. Baka klart i ugnen på 100 grader till 65 grader i innertemperatur. Låt vila 5 minuter och skär upp före servering.

2
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten 1–2 minuter. Sila av vätskan och blanda med bulgur, dijonsenap, olivolja, persilja och rödlök. Smula fetan över.

3
Blanda ingredienserna till yoghurten, smaka av med salt och peppar, och servera till.


Kommentar:
Recept av Tom Sjöstedt ur boken “Tom tips” (Norstedts).