Du behöver
- 4 dl turkisk yoghurt
- 4 msk florsocker
- 1 st vaniljstång fröna från stången
- 2 st äpplen t ex Ingrid Marie eller Katja
- 1.5 dl socker
- 2 msk citronsaft
- 2 msk vatten
- 4 st bondkakor eller digestivekex
- 1 kruka citronmeliss
Gör så här
1
Blanda yoghurt med florsocker. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Blanda med yoghurten.
2
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg socker och citronsaft i en kastrull, låt sockret smälta. Lägg i äpplena när sockret börjar bli gyllenbrunt och låt småkoka cirka 3–4 minuter tills de är mjuka. Tillsätt 2 matskedar vatten när det är klart
3
Lägg upp yoghurt, äpple och kaksmulor i glas. Avsluta med att garnera med citronmeliss.
Recept av Tom Sjöstedt ur boken “Tom tips” (Norstedts).