Du behöver

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk florsocker
  • 1 st vaniljstång fröna från stången
  • 2 st äpplen t ex Ingrid Marie eller Katja
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 4 st bondkakor eller digestivekex
  • 1 kruka citronmeliss

Gör så här

1
Blanda yoghurt med florsocker. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Blanda med yoghurten.

2
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg socker och citronsaft i en kastrull, låt sockret smälta. Lägg i äpplena när sockret börjar bli gyllenbrunt och låt småkoka cirka 3–4 minuter tills de är mjuka. Tillsätt 2 matskedar vatten när det är klart

3
Lägg upp yoghurt, äpple och kaksmulor i glas. Avsluta med att garnera med citronmeliss.


Kommentar:
Recept av Tom Sjöstedt ur boken “Tom tips” (Norstedts).