Kanelfärsspett med äppelpytt

Du behöver 1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2–1 tsk malen kanel 1 äggula 500 g nötfärs 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2–1 tsk malen kanel
  • 1 äggula
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 1 stor gul lök
  • 8 kokta kalla (skal)potatisar
  • 3–4 syrliga äpplen
  • ett par kvistar färsk mynta
  • 2 dl äppelmos
  • ev granatäppelkärnor

Gör så här

1
Blötlägg ströbröd i vatten med salt, peppar och kanel i bunke 10 minuter. Tillsätt ägg, blanda i hälften av färsen i sänder, så snabbt som möjligt. Forma åtta korvar med våta händer, stek runt om i lite smör på medelvärme, totalt cirka 10 minuter. Trä på spett före servering.

2
Grovtärna lök, potatis och äpplen, strimla myntan. Stek löken i en aning smör på svag värme 5–7 minuter, ta upp. Höj värmen och stek potatisen till fin yta, salta och peppra under tiden. Ta upp och stek slutligen äppelbitarna kort på hög värme. Vänd varsamt samman pytten med myntan. Servera med äppelmos garnerat med granatäppelkärnor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 557, Fett 23 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top