Norsk sejfilé med mjukstekt lök

Du behöver 2 stora gula lökar 2 msk smör 1 dl vatten 600 g färsk sejfilé, skinn- och benfri (fryst funkar också) 2 msk vetemjöl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 600 g färsk sejfilé, skinn- och benfri (fryst funkar också)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Råkost
  • 3 morötter
  • 2 syrliga äpplen
  • saft av 1/2 citron

Gör så här

1
Skala, dela och skär lökarna i tunna halva skivor. Stek löken tills den får färg, tillsätt vatten och koka mjuk tills vattnet nästan ångat bort.

2
Skär fiskfilén i breda bitar, fryst fiskblock behöver halvtinas innan det skärs i skivor på snedden. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem på båda sidor i smör.

3
Skala och finriv morötterna. Kärna ur, skala och grovriv äpplena. Blanda dem och pressa över citronsaft. Servera fiskbitarna med löken ovanpå, samt råkost och kokt potatis, gärna pressad.


Kommentar:
Kcal 585, Fett 23 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top