Du behöver
- 2 stora gula lökar
- 2 msk smör
- 1 dl vatten
- 600 g färsk sejfilé, skinn- och benfri (fryst funkar också)
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
- Råkost
- 3 morötter
- 2 syrliga äpplen
- saft av 1/2 citron
Gör så här
1
Skala, dela och skär lökarna i tunna halva skivor. Stek löken tills den får färg, tillsätt vatten och koka mjuk tills vattnet nästan ångat bort.
2
Skär fiskfilén i breda bitar, fryst fiskblock behöver halvtinas innan det skärs i skivor på snedden. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem på båda sidor i smör.
3
Skala och finriv morötterna. Kärna ur, skala och grovriv äpplena. Blanda dem och pressa över citronsaft. Servera fiskbitarna med löken ovanpå, samt råkost och kokt potatis, gärna pressad.
Kcal 585, Fett 23 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 7 g