Du behöver

  • kyckling en färsk
  • 2 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olja
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk farinsocker brunt

Gör så här

1
Stycka kycklingen i 8 delar. Skär en av citronerna i 8 skivor. Lägg citronskivorna i botten på en ugnsfast form och lägg kycklingdelarna ovanpå. Blanda samman saften av den andra citronen med pressad vitlök och häll över kycklingen. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp i cirka 6 timmar.

2
Värm ugnen till 200 grader.

3
Tag upp kycklingdelarna ur marinaden och låt dem rinna av. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingdelarna runtom. Salta och peppra.

4
Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg i kycklingdelarna. Strö över farinsocker. Tillaga kycklingen i ugn i cirka 20 minuter, eller tills den är genomstekt.

5
Servera gärna med klyftpotatis och en kall sås blandad av lätt crème fraîche, senap, några droppar citronsaft, salt och peppar.