Du behöver
- 3 msk färskost*
- 3 msk hackad persilja*
- 1 msk senap*
- 500 g (16 st) strömmingsfiléer
- 1 1/2 dl grahamsmjöl*
- 2 msk ekologiskt smör*
- Färgstarkt mos:
- 700 g potatis *
- 2 tsk salt
- vatten
- 1 1/2 dl mellanmjölk *
- 1 msk smör *
- salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 broccolibukett *
Gör så här
1
1. Blanda ihop färskost, persilja och senap.
2
2. Klipp bort strömmingens ryggfena. Lägg samman strömmingarna två och två med skinnet utåt och färskostblandningen emellan.
3
3. Vänd strömmingarna i mjöl och stek i smör i en varm panna 3-4 minuter på varje sida.
4
5
Moset:
6
1. Skala potatisen, skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten och mosa sedan med elvisp eller potatisstöt. Blanda med mjölk till lagom konsistens och smaksätt med smör, salt och peppar.
7
2. Finhacka broccolin och koka den mjuk. Rör försiktigt ner den i potatismoset.
Alla ingredienser märkta med * finns att köpa som ekologiska varor.