Du behöver

  • 3 msk färskost*
  • 3 msk hackad persilja*
  • 1 msk senap*
  • 500 g (16 st) strömmingsfiléer
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl*
  • 2 msk ekologiskt smör*
  • Färgstarkt mos:
  • 700 g potatis *
  • 2 tsk salt
  • vatten
  • 1 1/2 dl mellanmjölk *
  • 1 msk smör *
  • salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 broccolibukett *

Gör så här

1
1. Blanda ihop färskost, persilja och senap.

2
2. Klipp bort strömmingens ryggfena. Lägg samman strömmingarna två och två med skinnet utåt och färskostblandningen emellan.

3
3. Vänd strömmingarna i mjöl och stek i smör i en varm panna 3-4 minuter på varje sida.

4

5
Moset:

6
1. Skala potatisen, skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten och mosa sedan med elvisp eller potatisstöt. Blanda med mjölk till lagom konsistens och smaksätt med smör, salt och peppar.

7
2. Finhacka broccolin och koka den mjuk. Rör försiktigt ner den i potatismoset.


Kommentar:
Alla ingredienser märkta med * finns att köpa som ekologiska varor.