Du behöver
- 3 röda paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök
- 2 msk olivolja
- 1 dl finhackad färsk oregano
- 1/2 tsk kajennpeppar
- tabasco efter tycke och smak
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktion. Dela paprikorna
2
på mitten och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnsfast form med skinnet uppåt.
3
Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och lägg dem i formen tillsammans med löken som är skuren i grova klyftor. Ringla över olivolja. Salta och peppra försiktigt. Sätt in formen i mitten av ugnen och rosta grönsakerna tills de mjuknat och paprikornas skinn blivit nästan svart. Det tar cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
4
Dra bort det svarta skinnet från paprikorna. Det går lätt när de är helt kalla. Ta bort skalet från vitlöksklyftorna.
5
Häll vitlök, lök, paprikor och den vätska som bildats i formen tillsammans med oregano i en mixerskål. Mixa allt till en slät sås.
6
Rör ner kajennpeppar och smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.