Chilisalsa med rostad paprika

Du behöver 3 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 1 stor gul lök 2 msk olivolja 1 dl finhackad färsk oregano 1/2 tsk kajennpeppar tabasco efter tycke...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • tabasco efter tycke och smak

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktion. Dela paprikorna

2
på mitten och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnsfast form med skinnet uppåt.

3
Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och lägg dem i formen tillsammans med löken som är skuren i grova klyftor. Ringla över olivolja. Salta och peppra försiktigt. Sätt in formen i mitten av ugnen och rosta grönsakerna tills de mjuknat och paprikornas skinn blivit nästan svart. Det tar cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

4
Dra bort det svarta skinnet från paprikorna. Det går lätt när de är helt kalla. Ta bort skalet från vit­löksklyftorna.

5
Häll vitlök, lök, paprikor och den vätska som bildats i formen tillsammans med oregano i en mixerskål. Mixa allt till en slät sås.

6
Rör ner kajennpeppar och smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top