Gul thaicurry med sej och potatis

Du behöver 4 portioner jasminris 1 msk jordnötsolja 3–4 msk gul currypasta 6 potatisar (ca 360 g), skalade, tärnade 2 gula lökar, skalade, i stora...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner jasminris
  • 1 msk jordnötsolja
  • 3–4 msk gul currypasta
  • 6 potatisar (ca 360 g), skalade, tärnade
  • 2 gula lökar, skalade, i stora klyftor
  • 2 burkar (à 400 g) kokosmjölk
  • + 2 dl vatten
  • 1 gul paprika, urkärnad, i bitar
  • ca 2 msk fisksås
  • 1 lime, saften
  • (en nypa socker)
  • 500 g färsk sejfilé, skuren i bitar
  • färsk koriander

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs currypastan däri, tillsätt potatis och lök och fräs någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten och koka tills potatisen är mjuk. Späd med mer vatten om såsen känns för tjock. Lägg i paprikan när ett par minuter återstår. Smaka av med fisksås och lime (och eventuellt en nypa socker).

3
Lägg i fiskbitarna och låt småkoka ett par minuter tills fisken precis är färdig. Servera med ris, strö över färsk koriander vid servering.


Kommentar:
Kcal 634, Fett 26 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top