Du behöver
- 4 portioner jasminris
- 1 msk jordnötsolja
- 3–4 msk gul currypasta
- 6 potatisar (ca 360 g), skalade, tärnade
- 2 gula lökar, skalade, i stora klyftor
- 2 burkar (à 400 g) kokosmjölk
- + 2 dl vatten
- 1 gul paprika, urkärnad, i bitar
- ca 2 msk fisksås
- 1 lime, saften
- (en nypa socker)
- 500 g färsk sejfilé, skuren i bitar
- färsk koriander
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs currypastan däri, tillsätt potatis och lök och fräs någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten och koka tills potatisen är mjuk. Späd med mer vatten om såsen känns för tjock. Lägg i paprikan när ett par minuter återstår. Smaka av med fisksås och lime (och eventuellt en nypa socker).
3
Lägg i fiskbitarna och låt småkoka ett par minuter tills fisken precis är färdig. Servera med ris, strö över färsk koriander vid servering.
Kcal 634, Fett 26 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 5 g