Lammburgare med yoghurt och feta

Du behöver 600 g lammfärs 2 vitlöksklyftor, rivna salt och nymalen svartpeppar 4 hamburgerbröd 1 kruka grönsallad 2 tomater, sköljda, skivade 1 paket fetaost 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 kruka grönsallad
  • 2 tomater, sköljda, skivade
  • 1 paket fetaost
  • 1 rödlök, skalad i tunna skivor
  • en kvist färsk mynta, bladen
  • 1 burk (à 2 dl) matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Blanda färsen och vitlöken, krydda med salt och svartpeppar. Forma fyra hamburgare.

2
Stek burgarna i smör och olivolja tills de är klara.

3
Grilla brödens snittytor i en halstringspanna.

4
Bygg burgare med sallad, kött, tomat, fetaost hyvlad med osthyvel, rödlök och mynta mellan bröden. Servera med en klick yoghurt.


Kommentar:
Kcal 532, Fett 29 g, Kolhydrater 34 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top