Du behöver
- 600 g lammfärs
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 hamburgerbröd
- 1 kruka grönsallad
- 2 tomater, sköljda, skivade
- 1 paket fetaost
- 1 rödlök, skalad i tunna skivor
- en kvist färsk mynta, bladen
- 1 burk (à 2 dl) matlagningsyoghurt
Gör så här
1
Blanda färsen och vitlöken, krydda med salt och svartpeppar. Forma fyra hamburgare.
2
Stek burgarna i smör och olivolja tills de är klara.
3
Grilla brödens snittytor i en halstringspanna.
4
Bygg burgare med sallad, kött, tomat, fetaost hyvlad med osthyvel, rödlök och mynta mellan bröden. Servera med en klick yoghurt.
Kcal 532, Fett 29 g, Kolhydrater 34 g, Fibrer 5 g