Rotsallad med bulgurströssel

Du behöver 1 msk olivolja rivet skal av 1/2 apelsin 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 dl bulgurvete 5 dl vatten 1 tsk salt 2–3...

Tillagningstid: 12 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 dl bulgurvete
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2–3 stora gulbetor
  • 1–2 grova morötter
  • smörgåskrasse

Gör så här

1
Mät upp oljan i kopp och lägg i apelsinrivet. Koka upp 2 deciliter vatten med buljongtärning, tillsätt vetet och låt det sjuda under lock på svag värme 10 minuter, tills allt vatten sugits upp, rör om.

2
Koka upp 5 deciliter vatten med salt. Skala betor och morötter. Skiva tunt, gärna på mandolin, och sjud skivorna 1–2 minuter i saltvattnet. Ta upp. Servera rotskivorna med strössel av bulgur och krasse, droppa på apelsinolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top