Tabbouleh på dinkel

Du behöver 1 stor vitlöksklyfta 1 rödlök 1/2 gurka 3 stora tomater, urgröpta 4 dl kokta dinkelgryn (kokta i grönsaksbuljong) saft och det rivna skalet...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1/2 gurka
  • 3 stora tomater, urgröpta
  • 4 dl kokta dinkelgryn (kokta i
  • grönsaksbuljong)
  • saft och det rivna skalet från
  • 1 citron
  • 1 dl god olivolja
  • 1/2 kruka mynta
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Finhacka vitlök och rödlök, gurka och tomat. Blanda samman allt i en bunke tillsammans med dinkelgryn, det yttersta rivna skalet och saften av citronen samt olivolja.

2
Grovhacka mynta och persilja och vänd ner i salladen. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Låt stå i minst 30 minuter så smakerna hinner mogna före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top