Tunnbröd på spisen

Du behöver 50 g smör 5 dl mjölk eller filmjölk 1/4 paket jäst (25 g) 1/2 tsk salt 1 msk sirap 2 1/2 dl fint...

Tillagningstid: 40 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk eller filmjölk
  • 1/4 paket jäst (25 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 2 1/2 dl fint kornmjöl
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 6–7 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smält smöret och blanda med mjölk eller filmjölk till en finger­varm (37 grader) degvätska. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt och sirap. Blanda kornmjöl och hjorthornssalt och arbeta slutligen ner detta och vetemjöl till en jämn deg.

2
Dela degen i 10–12 bullar. Kavla ut varje bulle till en rund platta som är cirka 1/2 centimeter tjock.

3
Värm upp en stekpanna, helst gjutjärn, på spisen på mellanvärme. Strö lite mjöl i pannan och grädda tunnbröden ett i taget i 1– 1 1/2 minut på varje sida. Låt svalna under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top