Kycklingpasta med gremolata

Du behöver 4 prt spagetti 600 g kycklingfilé smör + olivolja till stekning salt svartpeppar nymalen 1 dl grädde 1 st påse babyspenat (a 70g)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spagetti
  • 600 g kycklingfilé
  • smör + olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 1 dl grädde
  • 1 st påse babyspenat (a 70g) sköljd
  • 2 st citron tvättade, det yttersta finrivna skalet
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st bunt bladpersilja bladen, finhackade

Gör så här

1
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

2
Skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem färdiga i het panna i smör och olja till fin färg. Salta och peppra under tiden.

3
Häll av pastan och häll tillbaka i kastrullen. Ställ kastrullen på varma plattan och lägg i grädde, kyckling och spenat, salta och peppra. Rör pastan krämig.

4
Blanda citronskal, vitlök och persilja och strö det över den upplagda pastan.


Kommentar:
Kcal 511, Fett 14 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top