Stekt lax med quinoa och purjo

Du behöver 2 dl quinoa 2 dl turkisk yoghurt 1 tsk ljus dijonsenap det rivna, yttersta skalet från en citron 2 tsk olivolja salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • det rivna, yttersta skalet från en citron
  • 2 tsk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1/2 purjolök, sköljd och strimlad
  • 1 msk smör
  • salt
  • 4 portionsbitar benfri lax (à 130 g), fjällad med skinnet kvar
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Rör under tiden ihop yoghurt med senap, citronskal och olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.

2
Smörfräs purjon i 3 minuter utan att den får färg, salta och vänd ner i quinoan.

3
Stek laxen hårt på skinnsidan

4
i 1 1/2 minut. Stek runt om i ytter­ligare 2 minuter, salta och peppra.


Kommentar:
Kcal 522, Fett 25 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top