Du behöver
- 2 dl quinoa
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk ljus dijonsenap
- det rivna, yttersta skalet från en citron
- 2 tsk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 1/2 purjolök, sköljd och strimlad
- 1 msk smör
- salt
- 4 portionsbitar benfri lax (à 130 g), fjällad med skinnet kvar
- smör och rapsolja till stekning
Gör så här
1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Rör under tiden ihop yoghurt med senap, citronskal och olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.
2
Smörfräs purjon i 3 minuter utan att den får färg, salta och vänd ner i quinoan.
3
Stek laxen hårt på skinnsidan
4
i 1 1/2 minut. Stek runt om i ytterligare 2 minuter, salta och peppra.
Kcal 522, Fett 25 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 6 g