Läsar-recept

Grillad fläskfilé

Du behöver 2 fläskfiléer Marinad: 2 msk olja 1 dl färsk rosmarin (eller 3 msk torkad) 2 msk soja 2 msk svartpeppar 3 krossade vitlöksklyftor...


6 portioner

Du behöver

  • 2 fläskfiléer
  • Marinad:
  • 2 msk olja
  • 1 dl färsk rosmarin (eller 3 msk torkad)
  • 2 msk soja
  • 2 msk svartpeppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • Sås:
  • 1,5 dl grov senap
  • 1 dl aprikosmarmelad (eller apelsinmarmelad)
  • 3/4 dl portvin

Gör så här

1
Rensa bort hinnorna på filéerna. Rör ihop marinaden och pensla den på filéerna, som får marinera i kylskåp i 30-45 minuter. Grilla köttet på medelvarm grill 15-18 minuter.

2
Under tiden gör du såsen: Hetta upp de tre ingredienserna på svag värme så marmeladen smälter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top