Du behöver
- 3 stjälkar citrongräs
- 2 dl socker
- 2 dl vatten
- skal och saft av en lime
- 2 mango
- 3 minneola
- eller annan söt citrusfrukt
- 2 bananer
- 3 passionsfrukter
- 1 ananas
- 1 dl kokosflingor
Gör så här
1
Ansa citrongräset, krossa nedre delen med knivskaftet och skär stjälkarna i bitar. Koka upp vatten, socker och citrongräs i en kastrull, koka i cirka 5 minuter. Ta av från plattan och låt dra 10–15 minuter. Sila av sockerlagen i en skål och tillsätt skal och saft av lime. Låt svalna.
2
Skala, kärna ur och dela frukterna i mindre bitar, gröp ur passionsfrukterna. Lägg allt i sockerlagen, rör om försiktigt. Rosta kokosen till fin färg i en torr stekpanna.
3
Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar, toppa med rostad kokos.