Du behöver

  • 3 stjälkar citrongräs
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • skal och saft av en lime
  • 2 mango
  • 3 minneola
  • eller annan söt citrusfrukt
  • 2 bananer
  • 3 passionsfrukter
  • 1 ananas
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

1
Ansa citrongräset, krossa nedre delen med knivskaftet och skär stjälkarna i bitar. Koka upp vatten, socker och citrongräs i en kastrull, koka i cirka 5 minuter. Ta av från plattan och låt dra 10–15 minuter. Sila av sockerlagen i en skål och tillsätt skal och saft av lime. Låt svalna.

2
Skala, kärna ur och dela frukterna i mindre bitar, gröp ur passionsfrukterna. Lägg allt i sockerlagen, rör om försiktigt. Rosta kokosen till fin färg i en torr stekpanna.

3
Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar, toppa med rostad kokos.