Du behöver
- 250 g haricots verts
- salt
- 400 g fiberpasta
- 600 g lårkycklingfilé
- 4 salladslökar
- 1 msk olivolja
- 2 dl lättgrädde
- 1 hönsbuljongtärning
- 1/2 dl (fransk) senap
- 2 msk tomatpuré
- salt, vitpeppar
- 3/4 röd chilifrukt
- saft av 1/2 citron
- 2 tsk fruktig olivolja
- grovsalt, svartpeppar
Gör så här
1
1. Koka bönorna 5 minuter i saltat vatten, låt rinna av.
2
Koka pastan.
3
2. Strimla kycklingen. och löken. Fräs hastigt, lite i sänder i
4
olja på medelvärme. Tillsätt grädde, smulad buljong, senap och tomatpuré. Koka upp och låt sjuda under lock 10 minuter. Salta och peppra.
5
3. Fördela bönorna på assietter. Finstrimla chili och strö över. Droppa på citronsaft och olja och strö på salt. Vrid lite peppar över portionerna.