Du behöver
- ca 100 g rotselleri, i strimlor
- 2 morötter, i strimlor
- 3 potatisar, i strimlor
- 1 röd lök, i strimlor
- 50-100 g hel spenat eller någon typ av sallat, riven i mindre bitar
- 2 msk vetemjöl
- 400 g djupfryst sej, behöver inte tinas
- 1 ask (100 g) ansjovis
- 3 dl vispgrädde
- Garnityr:
- 1 tsk rosépeppar
- 10 svarta, kärnfria oliver som hackas
- 1 msk kapris
- 1 tomat, urkärnad och tärnad
- 1 dl hackad eller klippt persilja
- ansjovisfiléer, skurna i mindre bitar
Gör så här
1
Ta fram en ugnssäker form. Fördela rotsakerna, löken och spenaten i formen. Strö över vetemjölet och rör om. Lägg fiskblocket ovanpå. Droppa över spadet från ansjovisasken och häll grädden över rätten.
2
Ställ in i 175 graders ugnsvärme. Efter cirka 1 1/2 timme är fisken klar och rotsakerna mjuka. Känn med sticka för säkerhets skull.
3
Blanda ingredienserna till garnityret. Fördela det ovanpå fisken, kallt eller lätt brynt i panna.