Du behöver

  • ca 100 g rotselleri, i strimlor
  • 2 morötter, i strimlor
  • 3 potatisar, i strimlor
  • 1 röd lök, i strimlor
  • 50-100 g hel spenat eller någon typ av sallat, riven i mindre bitar
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g djupfryst sej, behöver inte tinas
  • 1 ask (100 g) ansjovis
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnityr:
  • 1 tsk rosépeppar
  • 10 svarta, kärnfria oliver som hackas
  • 1 msk kapris
  • 1 tomat, urkärnad och tärnad
  • 1 dl hackad eller klippt persilja
  • ansjovisfiléer, skurna i mindre bitar

Gör så här

1
Ta fram en ugnssäker form. Fördela rotsakerna, löken och spenaten i formen. Strö över vetemjölet och rör om. Lägg fiskblocket ovanpå. Droppa över spadet från ansjovisasken och häll grädden över rätten.

2
Ställ in i 175 graders ugnsvärme. Efter cirka 1 1/2 timme är fisken klar och rotsakerna mjuka. Känn med sticka för säkerhets skull.

3
Blanda ingredienserna till garnityret. Fördela det ovanpå fisken, kallt eller lätt brynt i panna.