Ljuvlig viltsås med lingon

Du behöver 50 g smör 1 dl vetemjöl 8 dl vatten 2 dl crème fraîche 3 msk viltfond konc 0.5 dl lingonsylt 2 dl steksky...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk viltfond konc
  • 0.5 dl lingonsylt
  • 2 dl steksky silad
  • 2 dl lingon frysta

Gör så här

1
Smält smöret på medelvärme

2
i minst 2-literskastrull. Rör i mjölet och späd med vatten och creme fraiche. Låt koka upp under ständig omrörning längs kastrullens botten. Sänk till svag värme, låt sjuda 5 minuter. (Så här långt kan såsen gärna lagas en dag i förväg. Täck och kyl, värm och smaksätt före servering.)

3
Smaksätt såsen med fond, sylt och sky. Smaka och tillsätt mer fond, salt eller peppar efter behov. Rör försiktigt i lingonen när du

4
hettar upp såsen strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top