Du behöver
- 2 st squash ca 500 g
- 2 st morötter små
- 1 st knipplök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 5 dl buljong
- 2 st äggulor
- 1 dl vispgrädde
- 150 g färskost av philadelphiatyp
- salt, vitpeppar
- hackad persilja
Gör så här
1
Skölj squashen, putsa och skär i tärningar. Skala och tärna morötterna. Finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull, fräs lök och vitlök blanka. Lägg i squash och morötter och låt fräsa med en liten stund. Häll på buljong och koka 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den igen. Ta kastrullen från värmen.
2
Vispa samman äggulor och grädde. Vispa ner i en tunn stråle i soppan. Klicka i osten och vispa tills den smält. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja och servera soppan med rostat bröd om så önskas.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows