Du behöver

  • 2 st squash ca 500 g
  • 2 st morötter små
  • 1 st knipplök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 5 dl buljong
  • 2 st äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • salt, vitpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

1
Skölj squashen, putsa och skär i tärningar. Skala och tärna morötterna. Finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull, fräs lök och vitlök blanka. Lägg i squash och morötter och låt fräsa med en liten stund. Häll på buljong och koka 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den igen. Ta kastrullen från värmen.

2
Vispa samman äggulor och grädde. Vispa ner i en tunn stråle i soppan. Klicka i osten och vispa tills den smält. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja och servera soppan med rostat bröd om så önskas.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows