Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 1 pkt bacon
  • smör till formen

Vuxentillägg:

0.5 msk sesamolja mörk
1 st chili rejäl nypa mald torkad
0.5 tsk kryddor eller 1 tsk röd currypasta
1 st purjolök endast det vita

Till servering:

rårörda lingon
böngroddar färska
grönsaksbitar

Gör så här

1
Vispa samman ägg, mjöl, socker, salt och kryddor. Vispa ner mjölken. Låt stå och svälla minst en halv timme. Gärna över natten i kyl.

2
Fräs baconet nästan knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.

3
Smörj en muffinsplåt. Fördela hälften av baconet i hälften av formarna.

4
Svetta purjon mjuk i sesamolja utan att den tar färg tills purjon är helt mjuk. Blanda med chili och resten av baconet. Klicka blandningen i resten av muffinsformarna.

5
Fyll formarna till tre fjärdedelar med pankakssmet.

6
Grädda i 250 grader tills pannkakorna är gyllene och pösiga, ca 10–14 minuter. Servera bums.


Kommentar:
Det här receptet är specialskrivet för att passa barn!
Till de här gulliga minipannkakorna behöver du helst en 12-portioners muffinsform. Men de går fint att grädda i ugnsfasta koppar också.
Vuxenvarianten har en chilihet överraskning i botten medan barnens är milda och toppas med lingonsylt. Lite extra knaperstekt bacon är gott till båda sorterna.