Silltapas med senap och citron

Du behöver 1 pkt inläggningssill 5-minuter (210 g netto) eller annan inlagd sill 0.5 dl crème fraîche 2 tsk dijonsenap grovkornig 0.5 st citron yttersta...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt inläggningssill 5-minuter (210 g netto) eller annan inlagd sill
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap grovkornig
  • 0.5 st citron yttersta skalet, rivet
  • 0.5 st vitlöksklyfta riven
  • 1 msk gräslök fint skuren
  • svartpeppar nymalen
  • 3 skiva danskt rågbröd
  • dill till garnering

Gör så här

1
Låt sillen rinna av och skär den i munsbitar.

2
Vänd ihop den med creme fraiche, senap, citronskal, vitlök, gräslök och svartpeppar.

3
Skär varje brödskiva i fyra bitar, fördela sillen och toppa med en dillkvist.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top