Du behöver
- 1 1/2 kg småpotatis
- 2 liter vatten
- 1 dl salt
- 250 g mangoldblad
- 800 g kantareller
- 2 msk smör
- salt, svartpeppar
- ca 700 g lättkokta blomkålsbuketter (eller tinade från frysen)
Gör så här
1
Skölj och ansa potatisen. Koka den mjuk i extrasalt vatten, låt rinna av väl. (Kan göras i förväg, kyl då knölarna utan att täcka över dem.)
2
Skölj mangolden, rulla in i ren handduk. (Kyl eventuellt över natt.)
3
Ansa svampen, dela vid behov. Fräs kort lite i taget i varm stekpanna med smör. Salta och peppra under tiden. (Kan förberedas, mikra svampen ljum hastigt före servering.)
4
Vänd försiktigt samman blomkål, potatis, svamp och mangoldblad.
5
Tips: Kokas potatisen i förväg, värm den med lite smör i stekpanna. Annan svamp kan förstås användas.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows