Du behöver

  • 1 1/2 kg småpotatis
  • 2 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 250 g mangoldblad
  • 800 g kantareller
  • 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • ca 700 g lättkokta blomkålsbuketter (eller tinade från frysen)

Gör så här

1
Skölj och ansa potatisen. Koka den mjuk i extrasalt vatten, låt rinna av väl. (Kan göras i förväg, kyl då knölarna utan att täcka över dem.)

2
Skölj mangolden, rulla in i ren handduk. (Kyl eventuellt över natt.)

3
Ansa svampen, dela vid behov. Fräs kort lite i taget i varm stekpanna med smör. Salta och peppra under tiden. (Kan förberedas, mikra svampen ljum hastigt före servering.)

4
Vänd försiktigt samman blomkål, potatis, svamp och mangoldblad.

5
Tips: Kokas potatisen i förväg, värm den med lite smör i stekpanna. Annan svamp kan förstås användas.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows