Du behöver
- 4 stora potatisar, skalade, i bitar
- 1 msk smör eller olja
- 1–2 (röd)lökar
- flingsalt, svartpeppar
- 1 pkt (ca 150 g) färsk spenat
- 5 ägg
- 1 dl vatten eller mjölk
- 1/2 tsk salt, 1 dutt kajennpeppar
- 2–3 msk gräslök
- ca 10 soltorkade tomater i olja
- ca 300 g rökt fisk av valfri sort
Gör så här
1
Stek potatisen i fett på medelvärme cirka 10 minuter. Skala och klyfta löken och låt den steka med. Salta och peppra.
2
Skölj och skaka av spenaten. Blanda samman ägg, vätska, salt och kajenn med en gaffel. Finklipp gräslök, strö i den. Låt tomaterna rinna av, strimla och vänd i.
3
Vänd ner spenaten bland lök och potatis i stekpannan, låt den slakas lätt. Häll över äggsmeten, lägg på lock och låt stelna på svag värme, cirka 10 minuter. Filea fisk under tiden, att servera till.
Kcal 517, Fett 26 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 6 g