Du behöver
- 225 g mörk choklad
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 tsk honung
- 25 g smör
- 1 dl kakao att rulla pralinerna i
Gör så här
1
Hacka chokladen ganska fint.
2
Mät upp vispgrädde, honung och smör i en liten kastrull och koka upp. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt den hackade chokladen i den heta grädden. Rör ihop till en slät och blank smet och häll sedan upp tryffelsmeten i en vid skål eller bunke. Låt svalna lite och sedan stelna i kylen. Det tar cirka 1–2 timmar, men hinner smeten bli för hård är det bara att låta den stå framme en stund så blir den lättare att arbeta med.
3
Ta ut smeten ur kylen och forma till små tryfflar. Lägg tryfflarna på en bricka klädd med bakplåtspapper och låt dem stå kallt en stund att stelna. Rulla i kakaon och förvara dem sedan i kylen. Ta gärna fram dem en liten stund före servering.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows