Du behöver
- 8 gröna sparrisar, skalade
- 2 dl olivolja
- 2 dl rapsolja
- 1 msk fänkålsfrö
- 2–3 dillstjälkar
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 8 råa havskräftstjärtar (fråga efter burfångade havskräftor)
- 12 små potatisar, skalade och kokta
- 50 g fint plockad sallad, t ex ekblad, frisé
- små dillkronor eller dillkvistar
- 50 g forellrom
Gör så här
1
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Kyl ner i isbad, dela på längden och skär i bitar.
2
Hetta upp oljan, fänkål, dillstjälkar, salt och svartpeppar till 80 grader (använd stektermometer). Låt svalna till 60 grader, håll denna temperatur, och lägg i kräftstjärtarna. Låt ligga i cirka
3
12 minuter.
4
Vänd runt de nykokta potatisarna i lite av oljan som kräftorna lagats i, de ska vara lite ljumma. Skölj salladen. Arrangera som på bilden.
5
Toppa med dill och forellrom. Servera med några droppar av oljan eller brynt smör.