Confiterade havskräftor med potatis och forellrom

Du behöver 8 gröna sparrisar, skalade 2 dl olivolja 2 dl rapsolja 1 msk fänkålsfrö 2–3 dillstjälkar 1 tsk salt nymalen svartpeppar 8 råa havskräftstjärtar...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 gröna sparrisar, skalade
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 2–3 dillstjälkar
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 8 råa havskräftstjärtar (fråga efter burfångade havskräftor)
  • 12 små potatisar, skalade och kokta
  • 50 g fint plockad sallad, t ex ekblad, frisé
  • små dillkronor eller dillkvistar
  • 50 g forellrom

Gör så här

1
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Kyl ner i isbad, dela på längden och skär i bitar.

2
Hetta upp oljan, fänkål, dillstjälkar, salt och svartpeppar till 80 grader (använd stektermometer). Låt svalna till 60 grader, håll denna temperatur, och lägg i kräftstjärtarna. Låt ligga i cirka

3
12 minuter.

4
Vänd runt de nykokta potatisarna i lite av oljan som kräftorna lagats i, de ska vara lite ljumma. Skölj salladen. Arrangera som på bilden.

5
Toppa med dill och forellrom. Servera med några droppar av oljan eller brynt smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top