Du behöver
- 8–12 smålökar
- 1 kg stora jordärtskockor
- 4 msk (citron)olivolja
- svartpeppar
- flingsalt
- 2 dl färdig hummus
- 1 röd chilifrukt
- 1 stånd (roman)sallad
- 1 burk (200 g) ätfärdiga stora vita bönor
- 1 orange paprika
Gör så här
1
Skala lökarna. Skala skockorna med potatisskalare. Lägg båda sorter i ugnsform och häll på olja. Fördela oljan runt med händerna. Vrid över peppar, nyp över fingersalt. Ställ i 225 grader varm ugn 20 minuter, vänd om efter halva tiden.
2
Smaksätt hummusen med mera salt och peppar. Skiva chilifrukten tunt, peta bort kärnor. Finhacka hälften av ringarna, vänd ner både hack och ringar i såsen.
3
Skölj, skaka av och bryt isär salladen, skölj bönorna i sil och grovtärna urtagen paprika. Blanda.
Kcal 468, Fett 18 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 23 g