Kycklingfrikassé med ärtris

Du behöver 6 dl vatten 1 1/2 tärning hönsbuljong 1 kruka fransk dragon 400 g kycklingfilé 3 grova morötter 1 dl matlagningsgrädde 4 msk vetemjöl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 kruka fransk dragon
  • 400 g kycklingfilé
  • 3 grova morötter
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk vetemjöl
  • saften av 1–2 limefrukter
  • 4 portioner fullkornsris
  • 400 g tinade ärter

Gör så här

1
Koka upp vattnet med buljongen. Repa dragonblad från stjälkarna, hacka dem. Lägg stjälkarna i buljongen. Dela köttet i bitar och koka det i buljongen cirka 15 minuter. Skala och skiva morötter, låt dem koka med de sju sista minuterna. Ta sedan upp stjälkarna, rör i grädden.

2
Skaka 1/2 deciliter vatten med mjöl till jämn smet i en burk, vispa ner i buljongen. Låt sjuda 3 minuter, smaksätt med lime och hackad dragon.

3
Koka fullkornsris efter paketets beskrivning, låt ärterna bli varma med riset de sista 3 kokminuterna.


Kommentar:
Kcal 573, Fett 11 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 17 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top