Du behöver
- 6 dl vatten
- 1 1/2 tärning hönsbuljong
- 1 kruka fransk dragon
- 400 g kycklingfilé
- 3 grova morötter
- 1 dl matlagningsgrädde
- 4 msk vetemjöl
- saften av 1–2 limefrukter
- 4 portioner fullkornsris
- 400 g tinade ärter
Gör så här
1
Koka upp vattnet med buljongen. Repa dragonblad från stjälkarna, hacka dem. Lägg stjälkarna i buljongen. Dela köttet i bitar och koka det i buljongen cirka 15 minuter. Skala och skiva morötter, låt dem koka med de sju sista minuterna. Ta sedan upp stjälkarna, rör i grädden.
2
Skaka 1/2 deciliter vatten med mjöl till jämn smet i en burk, vispa ner i buljongen. Låt sjuda 3 minuter, smaksätt med lime och hackad dragon.
3
Koka fullkornsris efter paketets beskrivning, låt ärterna bli varma med riset de sista 3 kokminuterna.
Kcal 573, Fett 11 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 17 g