Du behöver
- 275 g mandelmassa
- 1 st äggvita
- 250 g mjölkchoklad
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk honung
- 25 g smör rumsvarmt
- 1 tsk kanel malen
- 1 tsk kardemumma nystött
- 200 g mjölkchoklad
Gör så här
1
Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
2
Fyll en engångsspritspåse med massan, klipp upp ett litet hål i
3
påsen och spritsa runda, jämntjocka små bottnar med jämna mellanrum på två bakplåtspappersklädda plåtar.
4
Det går även att klicka ut bottnarna med en sked. Doppa då
5
skeden och fingrarna i vatten då och då så klibbar det inte lika mycket.
6
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 8–10 minuter eller tills bottnarna fått lite färg. Låt svalna.
7
Hacka chokladen till fyllningen ganska fint. Mät upp grädde,
8
honung och smör i en liten kastrull. Tillsätt även kryddorna och koka upp. Dra kastrullen från plattan, tillsätt snabbt den hackade chokladen och rör tills den smält. Rör ihop till en jämn och blank tryffelsmet.
9
Låt tryffeln stelna i kylen, det tar 4–5 timmar.
10
Lossa biskvibottnarna från papperet och lägg dem med den släta botten uppåt på en bricka. Bred ett tjockt och toppigt lager mjölkchokladtryffel på varje biskvi. Låt dem sedan stelna i kylen i minst 1 timme eller något kortare i frysen om du är otålig.
11
Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad i en liten, djup skål och doppa biskviernas toppar. Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till serveringen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows