Du behöver
- 1 kg potatis
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm (svart)peppar
- ca 2 dl lättmjölk
- 200 g haricots verts
- vatten, salt
- 4 skivor bacon
- 600 g ansad ungnötslever
- i små skivor
- några kvistar färsk salvia
- 1 msk smör
Gör så här
1
Skala och grovskiva potatis, lägg i rymlig kastrull. Koka upp och sjud under lock cirka 12 minuter, tills potatisen är mjuk. Slå av vattnet. Salta, peppra och mosa potatisen först med stilla elvisp, sedan på låg fart medan mjölk tillsätts till lagom konsistens. Smaka av.
2
Koka bönorna i 5 deciliter vatten med 1 tesked salt cirka 5 minuter, låt rinna av. Svep med bacon till fyra buketter och stek på i het panna så att baconbanden förseglas. Ta upp, håll varmt.
3
Peppra på leverskivorna, men salta inte förrän efter stekningen. Placera salviablad på skivornas ena sida och smörstek dem hastigt, salviasidan nedåt först, på näst högsta värmen ett par minuter på varje sida. Levern kan gärna vara lite rosa inuti. Salta, och servera bums.
Kcal 508, Fett 19 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 4 g