Stens vitvinsgädda med len sås

Du behöver ca 1 kg gäddafilé 2 1/2 dl vitt vin, t ex riesling 2 1/2 dl vatten 6 (krydd)pepparkorn 1 lagerblad 1 tsk salt...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg gäddafilé
  • 2 1/2 dl vitt vin, t ex riesling
  • 2 1/2 dl vatten
  • 6 (krydd)pepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • buljong från fiskkoket
  • salt

Gör så här

Dela filéerna i mindre bitar, vik in filéns slaksida under ryggfilén och lägg i en traktörpanna. Häll på vin och vatten, tillsätt peppar, lagerblad och salt. Koka upp, sjud under lock cirka 5 minuter. Värm matfettet i en kastrull, rör ner mjöl, späd med mjölk och buljong till önskad tjocklek på såsen. Koka 3 minuter. Smaka av med salt. Servera fiskfilébitarna med såsen, kokt potatis och (biff)tomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top