Vinbladsdolmar

Du behöver 250 g vinblad färska eller konserverade 1 st gul lök finhackad 150 g köttfärs olja salt svartpeppar 150 g jasminris som kokas 0.5...


6 portioner

Du behöver

  • 250 g vinblad färska eller konserverade
  • 1 st gul lök finhackad
  • 150 g köttfärs
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g jasminris som kokas
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 st tomat hackad
  • 1 st citron skivad

Till kokning:

olja
kokande vatten

Gör så här

1
Färska vinblad kokas i saltat vatten.

2
De konserverade kokas i enbart vatten. Ta upp och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg vinbladen med den blanka sidan ned.

3
Fräs lök och köttfärs i olja. Salta och peppra. Lägg i riset. Tillsätt kanel, persilja och tomat.

4
Lägg 1 tsk fyllning på vinbladets mitt. Vik bladet runt fyllningen. Placera dolmarna med skarven nedåt i en tjockbottnad gryta. Alla trasiga blad bör användas för att täcka pannans botten och dolmarna. Placera citronskivorna ovanpå dolmarna. Häll över olja och vatten så att allt täcks.

5
Lägg lock på grytan och låt allt koka långsamt i cirka 1 timme.


Kommentar:
Passar till knytkalaset eller på buffébordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top