Du behöver
- 400 g stek av emu eller struts
- 4 msk soja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Grönsaksris:
- 2 dl ris
- 1 liten morot
- 1 liten palsternacka
- 1 liten purjolöksbit
Gör så här
1
Skiva köttet i tunna skivor. Marinera dem med soja och vitlök 15 minuter. Rulla samman skivorna. Dela rullarna om de är långa. Trä dem på spett och grilla dem i oljad grillpanna 6-10 minuter, allt efter hur välstekt du vill ha köttet.
2
Grönsaksris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla rotsakerna tunt. Skiva purjon tunt. Fördela allt i fyra mikrotåliga portionsformar. Mikra dem knappt mjuka med en tesked vatten i varje form. Fördela riset över och packa formarna. Värm i mikron om riset svalnat.