Satayspett och grönsaksris

Du behöver 400 g stek av emu eller struts 4 msk soja 1 pressad vitlöksklyfta Grönsaksris: 2 dl ris 1 liten morot 1 liten palsternacka...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g stek av emu eller struts
  • 4 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Grönsaksris:
  • 2 dl ris
  • 1 liten morot
  • 1 liten palsternacka
  • 1 liten purjolöksbit

Gör så här

1
Skiva köttet i tunna skivor. Marinera dem med soja och vitlök 15 minuter. Rulla samman skivorna. Dela rullarna om de är långa. Trä dem på spett och grilla dem i oljad grillpanna 6-10 minuter, allt efter hur välstekt du vill ha köttet.

2
Grönsaksris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla rotsakerna tunt. Skiva purjon tunt. Fördela allt i fyra mikrotåliga portionsformar. Mikra dem knappt mjuka med en tesked vatten i varje form. Fördela riset över och packa formarna. Värm i mikron om riset svalnat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top