Eva-Lottas sirapslimpor med rågsikt

Du behöver 4.5 dl Ljummet vatten 1 pkt jäst (50 g) 1.5 tsk salt 0.75 dl brödsirap 1 st ägg 14 dl rågsikt 1 msk...

Tillagningstid: 50 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl Ljummet vatten
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1.5 tsk salt
  • 0.75 dl brödsirap
  • 1 st ägg
  • 14 dl rågsikt
  • 1 msk brödkrydda

Gör så här

Häll vattnet i en stor degbunke. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt salt, sirap och ägg. Blanda rågsikten med brödkryddor och arbeta in mjölet i vätskan. Arbeta degen smidig. Lägg bakplåtspapper i två formar om cirka 1 1/2 liter vardera. Forma degen till två limpor, lägg dem i formarna och sätt in på galler på nedre falsen i kall ugn. Sätt ugns­termostaten på 225 grader och grädda 35–40 minuter. Lägg ett papper över om färgen mörknar för tidigt. Limporna spricker något under gräddningen. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna insvepta i handdukar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top