Du behöver
- 800 g potatis
- 4 vitlöksklyftor
- 5 kvistar färsk timjan
- 1/2 citron, saften
- 2 msk olivolja
- nymalen svartpeppar
- 600 g benfri fläskkotlett
- 1 savoykålshuvud, ca 700 g
- 1 msk smör
- 1 dl mjölk + 2 dl grädde
- 1–2 msk kycklingfond
- flingsalt
Gör så här
1
Koka potatisen i välsaltat vatten.
2
Mortla vitlök och timjan, tillsätt citronsaft, olivolja och peppar. Gnid kotletterna med blandningen.
3
Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj. Fräs i smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde. Koka under lock tills kålen är mjäll. Smaka av med fond, salt och svartpeppar.
4
Stek kotletterna cirka tre minuter på varje sida i het grillpanna. Salta. Låt vila några minuter. Servera med kålen och pressad potatis
Kcal 595, Fett 30 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 6 g