Du behöver
- 4 st kronfågel kycklinglårfilé eller 2 Kronfågel kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1 l blandad sallad
- 1 pkt körsbärstomater
- 2 st päron
- 50 g valnötter hela
- 1 pkt bacon (140 g)
Blue cheese dressing:
2 dl lätt crème fraiche
87.5 g blåmögelost
1 tsk pressad citronsaft
Gör så här
1
Putsa och dela lårfiléerna till mindre bitar, krydda och stek dem par minuter i het panna eller krydda och bryn kycklingfiléerna, låt dem eftersteka i 200°C i ca 20 min eller tills de är klara. Låt dem vila inlindad i folie 5-8 min och skär i skivor. Mixa samman creme fraiche med ost och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Lägg upp sallad, delade tomater, urkärnade och tunt klyftade päron. Lägg på skivad filé, strö över valnötter och knaperstekt bacon. Ringla över dressing och servera gott bröd till.
2
3
Smaklig måltid!