Senapsbiffar med bönsallad

Du behöver 500 g blandfärs 1 ägg 1/2 gul lök, finhackad 1 msk ljus dijonsenap 1 tsk salt rikligt med nymalen svartpeppar smör och olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • smör och olivolja till stekning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 2 tsk majsenaredning
  • 2 msk smör
  • 150 g lättkokta sugarsnaps
  • 1 burk kidneybönor, väl sköljda
  • 1 burk vita bönor, väl sköljda
  • 1/2 dl strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Arbeta ihop färs, ägg, lök, senap, salt och peppar. Forma biffar och stek dem på medelvärme i 4–5 minuter på varje sida i smör och olja.

2
Koka upp vatten, fond, soja och vinäger. Koka ihop i 4 minuter, red av med majsena, vispa i smör, smaka av med salt och peppar.

3
Blanda sugarsnaps, bönor, purjolök och olivolja. Salta och peppra, servera till senapsbiffarna och den lilla skysåsen.


Kommentar:
Kcal 478, Fett 28 g, Kolhydrater 17 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top