Du behöver
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 1/2 gul lök, finhackad
- 1 msk ljus dijonsenap
- 1 tsk salt
- rikligt med nymalen svartpeppar
- smör och olivolja till stekning
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond på flaska
- 2 msk japansk soja
- 1 msk röd balsamvinäger
- 2 tsk majsenaredning
- 2 msk smör
- 150 g lättkokta sugarsnaps
- 1 burk kidneybönor, väl sköljda
- 1 burk vita bönor, väl sköljda
- 1/2 dl strimlad purjolök
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
Arbeta ihop färs, ägg, lök, senap, salt och peppar. Forma biffar och stek dem på medelvärme i 4–5 minuter på varje sida i smör och olja.
2
Koka upp vatten, fond, soja och vinäger. Koka ihop i 4 minuter, red av med majsena, vispa i smör, smaka av med salt och peppar.
3
Blanda sugarsnaps, bönor, purjolök och olivolja. Salta och peppra, servera till senapsbiffarna och den lilla skysåsen.
Kcal 478, Fett 28 g, Kolhydrater 17 g, Fibrer 9 g